Kinesiologi

Kinesiologi oversatt fra gresk betyr "bevegelseslære". Metoden går ut på å teste og behandle utvalgte muskler i kroppen for å balansere blokkeringer (fysiske, mentale og ernæringsmessige) fra forsterstadiet og fram til nåtid. Jeg praktiserer innen tre retninger: Touch for Health, Pedagogisk kinesiologi og Blue Print.  

Aromaterapi

Aromaterapi er behandling med eteriske oljer for å påvirke hud, muskler, blodomløp og psyke. Terapiformen har sine røtter i Egypt for mer enn 3000 år siden. Oljene har bred anvendelighet i forebygging og behandling av ulike sykdommer. Jeg bruker økologiske vel utvalgte oljer i behandligen.  

Min måte å massere på, er kommet mye av praksis og tillært gjennom tidene.  Finner jeg en blokkering, forsøker jeg å løse den opp.  

Fotsoneterapi

Fotsoneterapi er læren om hvordan behandling av soner under  føttene gir positive refleksvirkninger på de stedene i kroppen disse sonene representerer. Fotsoneterapi har stor positiv virkning sammen med øreakupunktur.

Jeg har tatt videreutdanning innen Muskulær fotsoneterapi, noe som kan løse opp i muskelknuter via foten.  Dette kan gi en mykere behandling for steder som er ømme.

 Øreakupunktur

Øreakupunktur er også en form for soneterapi og sammen med fotsoneterapi utgjør de terapiformen soneterapi. Som fotsoneterapi er også øreakupunktur basert på læren om soner der hele kroppen gjenspeiles i det ytre øret. Dette gir positive refleksvírkninger på tilsvarende steder i kroppen, og er et veldig bra smertereduserende middel.

Tilsammen utgjør Fotsoneterapi og Øreakupunktur Refleksologi.

Meridiandrenasje

Meridandrenasjen går ut på å løse opp blokkeringer i energibanene (meridianene) for å oppnå energibalanse. Metoden er mye anvendt i forbindelse med bekkenløsning ved graviditet, rygglidelser generelt og idrettskader. Behandlingsformen er en behagelig behandling.

Dr  Bachs Blomstermedisin

Bachremediene er 38 forskjellige blomsteressenser som blir fremstilt fra ulike blomster, trær og busker. Blomstermedisin brukes for å løse opp i mentale og følelesesmessige blokkeringer som i ubalanse også kan gi fysiske sykdommer.

Ernæringsveiledning

Bedre levevaner og sunnere kosthold har en viktig plass i helsefremmende og forebyggende medisin. Studiet omfatter kunnskap om ulike næringsstoffer og metabolismen, dietter og kosttilskudd, gir innsikt i kostholdsutvikling, kostholdsforskning og matkultur og vektlegger utvikling av positve holdninger til helsefremmende og forebyggende kosthold.

Meridianlære

Meridianlære er en viktig del av alle får fag. Dette er læren om de ulike energibanene i kroppen og deres reaksjon på hverandre, de indre organer og på hva man måtte ha av plager. Meridianlære  binder samtidig de ulike behandlingsformene sammen slik at det blir en helheltlig behandling. Herav navnet helheltsterapibehandling.

Gua Sha

Gua sha ble kjent som de fattiges behandlingsmetode i det gamle Kina. Kunnskapen om meridianer og blokkeringer har vært kjent i årtusener, men før de klarte å lage nåler som kunne prenetrere huden, måtte de finne andre metoder. Det de da gjorde, var å ta horn av døde jakokser, høvlet de ned til flate "spader" og brukte de til å skrape huden der blokkeringene hadde oppstått. Dette er en enkel og effektiv behandlingsform for smerter på diverse steder i kroppen.

 

 Dynamisk ansiktstehandling

Føler du på at musklene dine i ansiktet er stramme? At noe et annet sted i kroppen er litt ute av balanse? Prøv ansiktsterapi. En behagelig og avslappende behandling på ansikt og hode. Kanskje også ditt utseende blir bedre etter behandling?